در ماه مبارک رمضان غذا خوردن به سحری و افطار محدود می شود، بنابراین خوراک هایی که در این دو وعده مصرف می شوند اهمیت ویژه ای پیدا می کنند. در وعده سحری می بایست از غذاهای مقوی و غذاهایی که رطوبت کافی را برای بدن فراهم میکنند، استفاده شود. |
پیشنهاد اول:
مویز + بادام شیرین + فندق. ابتدا مویز را از هسته پاک کنید و سپس به همراه بادام درختی تازه مغز شده و فندق به عنوان سحری مصرف کنید. خوب جویدن بادام در این غذا اهمیت زیادی دارد.
مزایای این غذا: مویز دارای قند طبیعی بوده و بسیار مقوی است بنابراین از ضعف و خستگی و مشکلاتی مانند کاهش قند خون جلوگیری می کند. بادام نیز مقوی بوده و رطوبت مورد نیاز بدن را تامین می کند و باعث می شود تشنگی و عدم مصرف آب مشکلی برای بدن ایجاد ننماید.
طبع این غذا گرم است، بنابراین برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است. افراد با مزاج گرم بهتر است همراه این غذا اندکی سبزیجات سرد و رطوبت بخش مانند خرفه نیز مصرف کنند یا اینکه با نوشیدنی های سرد مانند شربت خاکشیر و عرق کاسنی یا سایر عرقیات سرد مانند عرق شاهتره طبع آن را معتدل کنند.
پیشنهاد دوم:
ارده کنجد + شیره انگور.
مزایای این غذا: ارده غذای مقوی و بسیار مناسبی است و در کنار شیره انگور غذای کاملی محسوب می شود. از جمله ویژگی های این غذا عدم احساس گرسنگی برای مدت طولانی است چرا که این ماده در طول روز و بتدریج به مصرف بدن می رسد. این ویژگی ارده باعث شده از آن در رژیم های لاغری به وفور استفاده شود.
با توجه به طبع گرم این غذا، لازم است افراد گرم مزاج بعد مصرف آن یک نوشیدنی سرد مصرف کنند.
پیشنهاد سوم:
جوانه تازه گندم + مغز بادام خام + شربت عسل و میوه جات فصل
مزایای این غذا: جوانه گندم مقوی بوده و از ضعف و سستی بدن جلوگیری می کند. سایر مواد موجود در ترکیب نیز کمک زیادی به تامین نیاز بدن در طول روز کرده و نشاط را برای روزه دار به همراه می آورند.
پیشنهاد چهارم:
خورش های آبکی از جمله قیمه و قورمه سبزی که با گوشت تازه گوسفند تهیه شده باشند.
مزایای این غذا: مصرف گوشت نیز به تامین قوای جسمانی کمک می کند و مصرف آن در غذاهای آبکی مانند خورش ها و آبگوشت، رطوبت کافی نیز به بدن می رساند. توصیه می شود هفته ای دو روز از غذاهای حیوانی و گوشت تازه استفاده نمایید. مصرف ماست، نوشابه و مواد خام مانند سالاد همراه غذای پختی مناسب نیست.
پیشنهاد پنجم:
خورش آلو و خورش های سبزی دار غذاهای ملین هستند در نتیجه برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان مناسبند. تمامی خورش ها را می توان علاوه بر برنج خوب و با کیفیت با نان محلی مصرف کرد. زیاده روی در مصرف برنج (بویژه برنج های نامرغوب خارجی) مشکلاتی نظیر یبوست، ضعف و تشنگی را تشدید می کند.
آنچه در سحری مصرف می شود، غذای تمام طول روز بدن است لذا در انتخاب غذا باید بسیار آگاهانه عمل کرد.
اگر روزه دار عادت کند که در وعده سحر، خوردن غذای پخته را ترک کند و به مصرف خوراکی های طبیعی خام بسنده کند؛ می تواند مطمئن باشد که ماه مبارک آسانی را پیش رو خواهد داشت.