آیا مبتلایان به بیماریهای مقاربتی علائم قابل تشخیص دارند؟
ویروس اچ آی وی (HIV) از طريق مايع مني (همچنين مايعي كه قبل از مني خارج ميشود) و ترشحات دستگاه تناسلي زنان و خون افراد مبتلا به آن منتقل مي شود و افرادي كه با اين ترشحات چه از طريق ارتباط با همجنس و چه از طريق ارتباط جنسي تماس پيدا كنند دچار عفونت اچ آی وی (HIV) مي گردند . وجود بيماريهاي مقاربتي مثل سوزاك ، سيفليس و همچنين زخمهاي دستگاه تناسلي خطر آلودگي راچند برابر خواهد كرد.
بعضي از گزارشات حاكي از آن مي باشد كه از طريق روابط جنسي دهاني نيز (اگرچه با احتمال کمتر) ممكن است فرد دچار عفونت با اچ آی وی (HIV) گردد كه احتمالاً در اثر زخم و خونريزي از لثه مي باشد.
گفتني است كه احتمال انتقال ویروس عامل ایدز از مردان اچ آی وی (HIV) مثبت به زنان سالم در طول ارتباط جنسي به مراتب بيش از احتمال انتقال ویروس از زنان اچ آی وی (HIV) مثبت به مردان سالم است. چون مايع مني آلوده ممكن است براي چند روز در واژن زن باقي بماند. سلولهاي ناحيه دهانه رحم نيز داراي استعداد زيادي براي سرايت اچ آی وی (HIV) به بدن هستند.
اگرچه زنان از طريق ارتباط جنسي در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري ميباشند ، ولي به ياد داشته باشيد كه بسياري از مردان مبتلا به ايدز از طريق داشتن ارتباط جنسي با زنان آلوده به اين بيماري مبتلا شدهاند. ابتلاي افراد به اچ آی وی (HIV) از طريق ارتباط جنسي معمول در بسياري از مناطق دنيا از جمله كشورهاي آفريقايي و برخي از مناطق آمريكاي جنوبي به كرات مشاهده ميشود.
اگرچه در ايالات متحده اين انتقال بيشتر از طريق روابط ميان افراد همجنس گرا صورت گرفته است، ولي در جهان بيش از ٧٥% موارد انتقال اچ آی وی (HIV) در مردان از طريق روابط جنسي معمول با زن اچ آی وی (HIV) مثبت بوده است . اين روند در كشور آمريكا و كانادا به سرعت رو به رشد ميباشد. بسياري از زنان در آمريكا از طريق داشتن روابط جنسي با مردان اچ آی وی (HIV) مثبت، دچار اين بيماري ميشوند ، هر چند كه اين مردان معتاد به مواد مخدر تزريقي نميباشند.
در بعضی از بیماریهای مقاربتی باکتریایی که اتفاقا نسبت به بیماریهای ویروسی کم خطرتر محسوب میشوند. ترشحات چرکی گاهی بدبو و گاهی درد و سوزش و در بیماریهایی مثل سیفلیس وجود دارد.
بیماریهای ویروسی مثل تبخال جنسی و زگیل جنسی و ایدز و بیماریهایی از خانواده ویروسهای هرپس در مواقعی که بیماری در فرد مبتلا فعال است ممکن است ضایعاتی شبیه به تاولو جوش یا زگیل در ناخیه تناسلی دیده شود ولی زمانی که بیماری به حالت خاموش درآمده ویروس در مایعات بدن فرد وجود دارد اما فعال نیست و علائم ظاهری دیده نمیشود. این خطرناک ترین مرحله انتقال است زیرا هیچیک از طرفین متوجه آلودگی طرف مقابل نمیشوند و گاها ابتلا چندگانه به انواع ویروسها در افرادی که شرکای جنسی متعدد را دارند فراهم میشود. این عفونتهای پیچیده بسیار سخت درمان میشوند و دوره هایی از ناراحتی و بیماری را برای فرد ایجاد میکنند.
کاندوم تا حد زیادی از ابتلا پیشگیری میکند اما پیشگیری کامل نیست.
برای اطلاعات بیشتر با تلفن ۹۰۹۹۰۷۱۶۵۲ تماس بگیرید.